2023 Eğitim Vizyonu Açıklandı

23 Ekim 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından Türkiye’nin 2023 Eğitim Vizyonu açıklandı. Eğitimde 3 yıllık yol haritasının çizildiği Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen 2023 Eğitim Vizyonu Tanıtım Toplantısı’na fakültemizi temsilen Dekanımız Prof. Dr. Mehmet Canbulat katılmıştır.

3 yıllık planlamayı içeren vizyon belgesinde 3 aşamadan bahsedildi. Eğitim sisteminde planlanan dönüşüm 2018-2019 eğitim-öğretim yılı, 2019-2020 eğitim-öğretim yılı 2021-2022 eğitim-öğretim yılı olmak üzere 3 aşamada olacaktır. 18 ana başlıkta oluşan 2023 Eğitim Vizyonu belgesinin ana temasının İNSAN olduğu açıklandı.

2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda ele alınacak temel öncelikler olarak şu başlıklara değinilmiştir:

• Okul Gelişim Modeli
  • Öğrenme Analitiği Araçlarıyla Veriye Dayalı Yönetim
  • Ölçme ve Değerlendirme
  • İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi ve Yönetimi
  • Okulların Finansmanı
  • Teftiş ve Kurumsal Rehberlik Hizmetleri
  • Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık
  • Özel Eğitim
  • Özel Yetenek
  • Yabancı Dil Eğitimi
  • Öğrenme Süreçlerinde Dijital İçerik ve Beceri Temelli Dönüşüm
  • Erken Çocukluk
  • Temel Eğitim
  • Ortaöğretim
  • Fen ve Sosyal Bilimler Liseleri
  • İmam Hatip Ortaokulları ve Liseleri
  • Mesleki ve Teknik Eğitim
  • Özel Öğretim
  • Hayat Boyu Öğrenme

Üç yıllık hedef ve yaklaşımların açıklandığı toplantıda ayrıca öğretmenlik meslek kanunu çıkarılacağı, Millî Eğitim Bakanlığının bütçesinin 7,5 milyar liradan 92,5 milyar liraya yükseltildiği, sözleşmeli öğretmenlikte halen 4+2 olan sürenin 3+1 şeklinde 4 yıla indirildiğini ifade edilmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan 2023 Eğitim Vizyonu belgesini indirmek için TIKLAYINIZ

(Kaynak: Milli Eğitim Bakanlığı)