24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programı

Eğitim Fakültesi 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programı

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen Öğretmenler Günü Kutlama Programı 23 Kasım 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol GÜRPINAR, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet CANBULAT, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Bekir DİREKCİ ve Doç. Dr. Bayram BIÇAK, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Yönetimi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necati CEMALOĞLU ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, müzik dinletisi ile devam etti.
Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Canbulat konuşmasında öğretmenlik mesleğinin tüm toplum tarafından kutsal bir meslek olarak kabul gördüğünü fakat ülkemizde birçok öğretmenimizin terör nedeniyle şehit olduğunu belirterek, “Ülkemizin dört bir yanında fedakarca görevlerini sürdüren tüm öğretmenlerimizin öğretmen gününü kutluyor, şehit öğretmenlerimizi sevgi, saygı ve rahmet ile anıyoruz. ” diye konuştu. Dekanımız konuşmasının devamında “Sevgili öğrenciler, ülkemizin farklı yerlerinde görev yapacaksınız. Öğrencilerinizi hem eğitecek hem de onlara ülkesine yararlı bir birey olmayı öğreteceksiniz. Mustafa Kemal Atatürk’ün Öğretmenler Yeni Nesil Sizlerin Eseri Olacaktır sözü yol rehberiniz olacaktır. Ülkesini ve milletini seven, bilimsel düşünen, geleneklerine bağlı bir toplum yaratmak ortak hedefimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle öğretmenler gününüzü kutluyor, hepinize başarılar diliyorum”dedi.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Gürpınar konuşmasında,  öğretmenliğin  özverili  bir meslek olduğunu belirterek tüm akademisyen ve öğrencilerin öğretmenler gününü tebrik etti.

Sonrasında Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Yönetimi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necati Cemaloğlu “Lider Öğretmen” adlı bir konferans verdi. Cemaloğlu konuşmasında “Lider öğretmen olmak öğrencilerin hayatında dokunmak ve onların hedeflerine yön vermektir. Lider öğretmenliğin en önemli özelliği hayat değiştirmektir” diyerek genç öğretmen adaylarıyla öğretmen liderliği hakkında bazı anektod ve tavsiyeler paylaştı.

Konuşmaların ardından  plaket ve çiçek takdimiyle tören son buldu.