3 Aralık Dünya Engelliler Günü Etkinliği

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kapsamında Söyleşi

Akdeniz Engelli Öğrenci Birimi ve Engelsiz Akdeniz Öğrenci Topluluğu işbirliğiyle 3 Aralık 2019 Salı günü Dünya Engelliler Günü kapsamında bir söyleşi gerçekleştirildi.

Fakültenin giriş salonunda engelli bireylerin el sanatları çalışmaları ve anneleriyle birlikte hazırladıkları pasta-börek ve tatlı türü yiyecekler sergilendi, bir yandan da satışa sunuldu.

Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mehmet CANBULAT, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ahmet ÖGKE, akademisyenler ve öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleşen söyleşinin açılış konuşmasında Türkiye nüfusunun yüzde 25’inin engelli bireylerden oluştuğuna dikkat çekerek yasal düzenlemelerin istenilen seviyede  olmadığını belirten Dekanımız, “Fakültemizde ilk kez zihinsel engelli bireylerimiz için sınıf açtık. Özel bireyler yılda bir kez değil her gün hatırlanmalı” dedi.

Konuşmaların ardından  müzik eğitimi alan özel bireyler korosu müzik dinletisi gerçekleştirdi.

Etkinlik çiçek, plaket ve teşekkür belgesinin sunumuyla sona erdi.