3 Aralık Dünya Engelliler Günü Etkinliği

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kapsamında Söyleşi

Akdeniz Engelli Öğrenci Birimi ve Engelsiz Akdeniz Öğrenci Topluluğu işbirliğiyle 3 Aralık 2018 Pazartesi günü saat 14:30’da Dünya Engelliler Günü kapsamında bir söyleşi gerçekleştirildi.

Fakültenin giriş salonunda engelli bireylerin el sanatları çalışmaları ve anneleriyle birlikte hazırladıkları pasta-börek ve tatlı türü yiyecekler sergilendi, bir yandan da satışa sunuldu.

Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mehmet CANBULAT, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ahmet ÖGKE, akademisyenler ve öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleşen söyleşinin açılış konuşmasında Türkiye nüfusunun yüzde 25’inin engelli bireylerden oluştuğuna dikkat çekerek yasal düzenlemelerin istenilen seviyede  olmadığını belirten Dekanımız, “Fakültemizde ilk kez zihinsel engelli bireylerimiz için sınıf açtık. Özel bireyler yılda bir kez değil her gün hatırlanmalı” dedi.

Konuşmaların ardından Hülya Bostanoğlu‘ndan müzik eğitimi alan özel bireyler korosu, Handan Aydos ve arkadaşlarından oluşan saz heyeti eşliğinde bir müzik dinletisi gerçekleştirdi.

Müzik dinletisinin ardından etkinlik Dr. Ayşe Dolunay SARICA‘nın “Özel Eğitimci Bir Anneden Beklenen Söyleşi” adlı söyleşisiyle devam etti.

Etkinlik çiçek, plaket ve teşekkür belgesinin sunumuyla sona erdi.