6. Sosyal ve Beşeri Bilimler Uluslararası Multidisipliner Konferansı

6.Sosyal ve Beşeri Bilimler Uluslararası Multidisipliner Konferansı fakültemizde düzenlenmektedir. Konferansın açılış seremonisinde fakültemiz dekanı Prof. Dr. Mehmet Canbulat konuşma yapmıştır. Dekanımız konuşmasında ünlü Afrika atasözünden Afrika’da her sabah bir ceylan uyanır. En hızlı aslandan daha hızlı koşması gerektiğini yoksa öleceğini bilir. Afrika’da her sabah bir aslan uyanır; en yavaş ceylandan daha hızlı koşması gerektiğini, yoksa aç kalacağını bilir. Aslan ya da ceylan olmanızın bir önemi yoktur, güneş doğduğunda koşuyor olmanız gerekir. örnek vererek bilimsel faaliyetlerinin devamlılığının sağlanması ve yeni araştırma alanlarının ortaya çıkmasını için hep birlikte çok çalışılması gerektiğini ifade etmiştir.

13 ülkeden birçok araştırmacının bilimsel çalışmalarıyla katılım gösterdiği konferans, açılış konuşmalarının tamamlanmasının ardından sözlü sunum oturumlarıyla başlamıştır.