Antalya Bilim Doğa Ortaokulu Çocuk Hakları Resim Sergisi

Bilim Doğa Ortaokulu öğrencileri, Fakültemizde 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü günü dolayısıyla açtıkları resim ve afiş sergisiyle çocuk haklarının önemine dikkat çekti. Çocuk hakları konusunda bilgilendirmeyi amaçlayan sergide birbirinden özgün eserler yer aldı.

Resim ve afiş serginin açılışını Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mehmet Canbulat, Dekan Yardımcılarımız Doç. Dr. Bekir Direkci ve Doç. Dr. Bayram Bıçak, Bilim ve Doğa Ortaokulu Müdürü Nadire Öksüz, Müdür Yardımcısı Ramazan Kayacan, öğretmenler Barış Özgüler, Gülsüm Yavuz, Damla Köle ve öğrencilerle birlikte yaptı.

Gelecek nesillerin inşasında çocukların aldıkları eğitimin önemli bir role sahip olduğunu ifade eden Dekan Canbulat, “Çocukların haklarının, sorumluluklarının bilincinde olması, dengeli bir kişilik gelişimi için son derece yararlı. Toplumun tüm paydaşlarının, çocuklarımızın eşit fırsatlarda eğitim almasını temin etmesi gerekiyor. Her çocuk kıymetlidir” dedi.

Okul Müdürü Nadire Öksüz düzenlenen Çocuk Hakları Sergisi ile ilgili olarak şu bilgileri verdi. Birleşmiş Milletler’e üye devletlerin, 20 Kasım 1959 tarihinde çocuk haklarına dair bir sözleşme imzaladığını ve bu sözleşmenin amacının dünya genelinde çocukların karşı karşıya kaldığı haksızlıklara dikkat çekmek, özellikle savaş ve yoksulluğun olduğu topraklarda yaşayan çocukları korumak ve koşulları iyileştirmek olduğunu söyledi. Çocuk haklarının önemine değinmenin sadece tek bir gün ile mümkün olamayacağını ifade eden Öksüz, “Tüm büyükler çocukları her zaman sevmeli, saygı duymalı, onların fikirlerini dinlemeli, her zaman çocukların üstün yararını düşünmeli. Doğa Koleji olarak bugün tüm çocukları kardeşlik, sevgi ve barış içinde kucaklıyoruz” dedi.

(KAYNAK)