Bakan Selçuk’un Katılımıyla Eğitim Fakültesi Dekanlar Toplantısı Gerçekleştirildi

BAKAN SELÇUK’UN KATILIMIYLA EĞİTİM FAKÜLTELERİNİN

DEKANLARI İLE TOPLANTI

Türk yükseköğretim sisteminde mevcut olan sorunlar, bu sorunların çözümünde katkı sunabilecek ilgili kurumların değerli yöneticileriyle, 14 Kasım 2018 tarihinde YÖK’te düzenlenen toplantıda görüşüldü. Yükseköğretim ile ilgili politikaları üretirken paydaşlarla karşılıklı işbirliği anlayışına önem veren “Yeni YÖK”, eğitim ve eğitim bilimleri fakültesi dekanları ile yapılan toplantı vasıtasıyla üniversitelerdeki yönetici ve dekanlar ile ilgili bakanları Yükseköğretim Kurulunda bir kez daha bir araya getirdi. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanı Sayın Prof. Dr. Ziya Selçuk, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığında düzenlenen toplantı ile Eğitim Fakültesi Dekanları ve akademisyenlerle buluştu.

Toplantıya fakültemizi temsilen Dekanımız Prof. Dr. Mehmet Canbulat katılmıştır.

Toplantıda Eğitim ve Eğitim Bilimleri Fakültelerinin mevcut durumları, bu fakültelerin yönetici ve akademisyenleri ile etraflıca ele alınıp, eğitim kalitelerinin artırılması ve standartlarının yükseltilmesine ilişkin atılması gereken adımlar görüşüldü.

(Kaynak: Yükseköğretim Kurulu)