Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü

Kuruluş Yılı: 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı
Amacı: Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümünün temel amacı, programda yer alan derslerin öğretimi ile ilgili uygulamalar, ilke ve yöntemler, sınırlılıklar, problemler üzerine çalışmak ve uzmanlaşmak; herhangi bir konunun nasıl öğretilmesi gerektiği meselesi üzerinde durmak; bu konuda çalışmış bilim uzmanları yetiştirmektir.
Programlar: Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı
Tarih Eğitimi Anabilim Dalı
Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı
Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi Anabilim Dalı
Misyon:  Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi alanında bilimsel araştırma ve analitik düşünme yetenek ve becerisine sahip, teknolojik,sosyal ve kültürel değişimleri anlayıp yorumlayabilen ve karşılaşılan sorunlara çözüm üretebilecek nitelikte öğretmenler ve öğretim elemanları yetiştirerek bilimsel gelişmeye katkı sağlamak ve iş hayatının çeşitli alanlarında yetenekli insan gücüne katkıda bulunmak.
Vizyon: Araştırma niceliği ve niteliği ile Türkiye ve dünyada tanınmış, ilk sıralarda tercihe dilen, takım çalışmasını teşvik eden, katılımcı ve paylaşımcı bir yönetime sahip, sorunları çözmeye yönelik çalışmalar yapan, üniversite toplum işbirliğini sağlamada öncü, evrensel değerlere saygılı, sürekli gelişen bir bölüm olmaktır.
Bölüm Başkanı: Prof.Dr.Hilmi DEMİRKAYA

hdemirkaya@akdeniz.edu.tr