Öğretmenlik Uygulaması II Değerlendirme İşlemleri (MEBBİS ve OBS)

Öğretmenlik Uygulaması II Dersinin Değerlendirme İşlemleri ilk etapta MEBBİS üzerinden yapılıp ardından OBS'ye aktarılmaktadır. MEBBİS değerlendirme işlemlerinin 14.06.2023 saat 23.59'a kadar tamamlanması gerekmektedir.

Değerlendirme işlemleri için aşağıdaki adımları izleyiniz:

1.ADIM

Uygulama öğrencisi değerlendirme sistemini (https://uod.meb.gov.tr/default.aspx) açınız ve e-devlet ile giriş yapınız.

2.ADIM

Günlük değerlendirmeyi seçiniz.

Screenshot_5.png

3.ADIM

Her bir öğrenci için en az iki günlük değerlendirme giriniz.

Screenshot_6.png

4.ADIM

Her bir öğrenci için iki kez günlük değerlendirme yaptıktan sonra sistemden çıkınız ve tekrar giriniz.

Screenshot_7.png

5.ADIM

Genel Değerlendirmeyi seçiniz.

Screenshot_8.png

6.ADIM

Her bir öğrenci için genel değerlendirme yapınız ve "Kaydet" butonuna basınız. Uygulama öğretmeniyle iletişime geçerek kendisinin de genel değerlendirmeyi yapmasını isteyiniz. Uygulama öğretmeni genel değerlendirme işlemini yaptıktan sonra "Yazdır" butonuna basarak her bir öğrenci için iki adet genel değerlendirme çıktısı alınız. Gerekli imza işlemlerini yaparak çıktısını aldığınız kopyanın birini uygulama öğretmenine veriniz, diğerini kendiniz muhafaza ediniz.

Screenshot_10.png

7.ADIM

Genel değerlendirme raporunda çıkan ortalama puanı OBS'ye (Öğrenci Bilgi Sistemi) aktarınız. Süreç tamamlanmıştır.

Eklenme tarihi: 2.06.2023 11:05:43
Son güncelleme: 2.06.2023 11:06:58